Theatervoorstellingen Groningen


In Groningen kunt u terecht voor de mooiste, leukste, grappigste en indrukwekkendste voorstellingen in het theater! De provincie Groningen heeft meer dan tien theaters waar u kunt genieten van de meest uiteenlopende voorstellingen. In vrijwel elk genre vindt u meerdere voorstellingen. Wat dacht u bijvoorbeeld van dans, toneel, muziek of cabaret? Hieronder hebben wij een aantal genres van theatervoorstellingen uitgelicht, bekijk ze snel!

Bekijk alle theatervoorstellingen

Groningen komedie voorstellingen

In Groningen zit u op de juiste plek voor een komedievoorstelling. Er staan talloze grappige voorstellingen op het programma van de theaters, van kluchten tot stand-up comedy. In bijvoorbeeld De Oosterpoort hebben al vele bekende comedians opgetreden zoals Jochem Myjer, Freek de Jonge en Youp van ’t Hek. Ook wordt er elk jaar het Groninger Studenten Cabaret Festival georganiseerd. Keuze genoeg dus!

Groningen cabaret voorstellingen

Cabaret is een vorm van komedie die al jarenlang een grote populariteit geniet. Ook in de provincie Groningen staat in elk theater wel cabaret geprogrammeerd. In theater Geert Teis in Stadskanaal kunt u terecht voor voorstellingen van onder andere Lenette van Dongen, Paulien Cornelisse en Droog Brood. Daarnaast staan er ook regelmatig talenten uit de regio op de planken.

Groningen toneel voorstellingen

Al zo’n 25 jaar vindt u in Groningen het Noord Nederlands Toneel, hét gezelschap voor Stad en Ommeland. Dit toneelgezelschap is een van de vier grote, door het rijk gesubsidieerde theatergezelschappen van Nederland. Het is het huisgezelschap van de Stadsschouwburg Groningen en hun voorstellingen staan in vele theaters in Groningen en de rest van het noorden geprogrammeerd. Jaarlijks trekt het gezelschap zo’n 40.000 bezoekers. Naast voorstellingen van het Noord Nederlands Toneel staan er nog verschillende andere toneelstukken op de agenda’s van de Groningse theaters, van bekende toneelgezelschappen tot regionale gezelschappen, er is voor ieder wat wils!

Groningen dans voorstellingen

Ook voor dansvoorstellingen zit u in Groningen goed! Of u nu houdt van klassiek ballet of juist van moderne dans, u heeft de keuze uit verschillende voorstellingen. Onder andere het Internationaal Danstheater en het Nederlands Danstheater staan regelmatig geprogrammeerd.

Groningen kinderen voorstellingen

Theater is echt niet alleen voor volwassenen, vandaag de dag worden er ook regelmatig leuke voorstellingen voor kinderen georganiseerd. Van de bekende kinderhelden Bumba het clowntje en Kikker tot verhalen van Duizend en een nacht, er is voor ieder wat wils.